Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Pauline Doedens en ik ben vroedvrouw sinds 2006.

Het is elke keer weer een eer om het proces van (weer) moeder worden te begeleiden; om vrouwen en hun partners goed te leren kennen zodat ik ze goed kan ondersteunen tijdens de levensveranderende ervaring van het dragen en baren van een kind, en in de eerste weken van het ouderschap.

De kracht, schoonheid en natuurlijke wijsheid van het vrouwenlichaam raken me, en ik vind vroedvrouw zijn het mooiste beroep dat er is.

Ik heb als vroedvrouw sinds 2006 een boeiende reis afgelegd via groepspraktijken in Den Haag en op Voorne-Putten, ziekenhuizen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, en ben in 2014 begonnen met werken als caseloader*.

Met Yvon Noordermeer heb ik in 2016 Vroedvrouwen Rotterdam opgericht, de eerste echte caseload-praktijk in Rotterdam. Hier werkte ik tot oktober 2022. Op dit moment ben ik waarnemend verloskundige bij praktijk Jalad in Nieuw-Amsterdam.

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor verloskundigen (de KNOV) en ingeschreven in het landelijk kwaliteitsregister voor verloskundigen dat toezicht houdt op bij- en nascholing.

Zelf moeder worden is voor het begin geweest van een ontdekkingsreis die tot op de dag van vandaag voortduurt. Mijn drie kinderen hebben mij in het proces van hun groter groeien veel geleerd over wat het betekent om werkelijk mens te worden, om steeds dieper verbindingen aan te gaan en alsmaar weer op zoek te gaan naar meer zachtheid door vrienden te worden met alles wat zich aandient.

Mijn inspiratie vind ik in het boeddhisme, in muziek en in de natuur. Ik ben opgeleid tot coach en ben gecertificeerd mindfulnesstrainer voor zwangeren, met als specialisatie angstige zwangeren. Ik heb ruime ervaring met lichaamswerk, yoga en meditatie, en met werken met plantmedicijn. Met mijn geliefde en onze dochter (twee van onze drie kinderen zijn inmiddels uit huis) woon ik in Ter Apel.

*Een caseload verloskundige is een vroedvrouw die een-op-een zorg levert en een beperkt aantal geboortes begeleidt, niet meer dan 5 of 6 per maand. Voor meer info zie https://www.caseloadverloskunde.nl/.